Salibandykausi päättyi, futiskausi lykkääntyy

Koronavirusepidemia pakotti molempien lajiliittojen päättäjät koviin päätöksiin.

Maailmalla riehuva koronavirus on pysäyttänyt SC Wolvesin toiminnan kokonaan. Torstaina 12.3. tuli päätös molemmalta Wolvesia koskevalta lajiliitolta jäädyttää peli- ja harjoitustoiminta toistaiseksi.

Salibandyn osalta päätös tarkoitti sitä, että kausi päättyi siihen hetkeen. Edustusjoukkueella seuraavana edessä olisi ollut pudotuspelit tai nousukarsinta Suomisarjaan, sillä joukkue olisi sijoittunut sijoille 4-6. Liiton päätöksellä ratkaisutekijäksi muodostui pistekeskiarvo, joka Wolvesilla riitti 5. sijaan. Tämä sijoitus oikeutti sarjanousuun, joten SC Wolves pelaa ensi kaudella uutta Suomisarjaa!

Salibandyn kakkosjoukkue majaili nousukarsintapaikalla kolmantena, kun sarjaa oli jäljellä kaksi ottelua. Nousukarsintoja ei siis päästy ikinä pelaamaan, ja liiton päätöksellä SCW/2 jatkaakin 5. divisioonassa ensi kaudella. Takaportti pidetään kuitenkin auki, sillä joukkue on neljäntenä täyttöjärjestyksessä, mikäli jokin joukkue lopettaa tai ei ota vastaan nousua.

Futiskauden osalta Palloliitto pisti sarjat säppiin ja keskeytti sarjatoiminnan toistaiseksi. Alun perin päätös ulottui maaliskuun loppuun, mutta nyt tauko jatkuu vähintään vappuun. Viimeisimmän tiedon mukaan kausi alkaisi aikaisintaan kaksi viikkoa siitä kun koulut avautuvat, mikä vaikuttaisi äkkiseltään aika optimistiselta arviolta. Nähtäväksi jää, miten kausi muovautuu.

Asiaan palataan kun lisää tiedotettavaa tulee. Seurantaan kannattaa laittaa SC Wolvesin somekanavat, THL:n sivut sekä molempien lajiliittojen kotisivut, näistä kaikista se ajantasaisin tieto löytyy.

Free Joomla! templates by Engine Templates