SC Wolves kaatoi Hirvensalon Heiton kauden avauksessa lukemin 0-1 (0-0).

Kauan odotettu sarja-avaus näki maanantai-iltana vihdoin päivänvalon, kun SC Wolves ja Heitto avasivat Nelosen vuosimallia 2017 Yläkentällä. Historiansa ensimmäiseen Nelosen sarjaotteluun lähtenyt Susilauma aloitti ottelun hermostuneesti. Heitto oli useampaan otteeseen päästä tekemään avausmaalin, mutta viimeiset ratkaisut ontuivat Wolvesin onneksi.

Heikon alun jälkeen paremmin mukaan päässeelle SCW:lle kuitenkin siunaantui ensimmäisen puoliajan paras paikka, kun Jami Virtanen tiputti boksin sisällä ja Matias Tulla pääsi laukomaan noin 15 metristä. Laukaus kuitenkin suuntautui kymmenisen senttiä liian korkealle ja kimposi ylärimasta maalipotkuksi. Tämän lähemmäksi ei kumpikaan joukkue päässyt, vaan tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puolisko olikin sitten hyvin pitkälti Wolvesin pallonhallintaa, joskin tuloksetonta sellaista. Palloa siirreltiin nopealla tahdilla puolelta toiselle ja laitoja pitkin ylös, mutta Heitto puolusti boksiaan ja sen edustaa kurinalaisesti. Kun pelikello kävi yli 70 minuutin kohdalla alkoi Wolves turhautumaan ja lätkimään pitkää palloa. Väsyneet jalat, liukas kenttä ja Heiton löytämä aktiivisuus johtivat siihen, että hirvensalolaiset pääsivät muutaman kerran hyökkäämään vaarallisesti vastaan. Mikään suurikaan vääryys ei olisi ollut, vaikka Heitto olisi maalinteossa onnistunutkin.

Sellaista murhenäytelmää ei kuitenkaan Susien osalta jouduttu todistamaan, vaan päinvastoin tuomarin antamalla lisäajalla helähti toisessa päässä. Ensimmäistä peliään mustapaidoissa pelannut Jami Hannuniemi haastoi vasemmalla laidalla puolustajan ja murtautui komeasti rankkarialueen sisään ja laittoi päätyrajan tuntumasta polvenkorkuisen keskityksen sisään. Hyökkäyksen kärjeksi noussut Patri Filatoff runnoi pelivälineen puolittaisella syöksypuskulla verkkoon, ja Wolvesin maalijuhlat olivat valmiita alkamaan.

Kun lisäajan viimeisetkin minuutit saatiin kulutettua pääosin Heitto-päädyssä, vihelsi tuomarin pilli Wolvesin tiukkaakin tiukemman 0-1-vierasvoiton merkiksi. Näin on kausi avattu pisteiden valossa parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka etenkin hyökkäyspään peli jätti jonkin verran parantamisen varaa. Todettakoon muuten sekin, että Joel Hildénin nollaputki sarjapeleissä on nyt yli 540 minuutin pituinen. Viimeksi Hildénin taakse maalin teki PiPS, viime vuoden elokuussa. Tämän jälkeen nollattuja joukkueita on KY-Sport, UPK, FC NuoTeePee, FC Halikko, LTU 3 ja nyt Heitto.

Kokoonpano

Vaihdot:

46' Ahanen -> Hannuniemi
46' Lempinen -> Masalin
57' Virtanen -> Vahalahti
57' M Tulla -> H Filatoff

Tapahtumat

Vastustaja      43'  
     
   76' Tuominen    
   90'  0-1 P Filatoff (Hannuniemi)

 

Ottelun kolme Sutta (jury Jyrki Filatoff):

*** Joel Hildén
**   Patri Filatoff
*     Milliam Ahanen

  • albi.jpg
  • renta.jpg
  • fredrik.jpg
  • trpgroup2.jpg
  • manhattancity_white.jpg
  • safrent.jpg
  • stadium.jpg

Matsikalenteri

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30