SC Wolves vei lauantai-illan koitoksesta mukanaan kaksi sarjapistettä, kun Paimion Ruoska kaatui rankkareiden jälkeen maalein 6-7 (2-2,3-1,1-3,0-0,0-1).

Ennen ottelun alkua saatiin kunnon soppa aikaiseksi, kun SB-Areenan ykköskentälle ei saatu valoja päälle. Alkulämmöt hoidettiin viereisellä kentällä, ja varttia yli todettiin ettei asiaan saada ratkaisua ja koko pelitapahtuma katsojineen, toimitsijapöytineen ja penkkeineen raijattiin varakentälle. Ottelua ehdittiin pelata noin 3 sekuntia, kunnes varsinaisen kentän valot syttyivät ja taas siirryttiin takaisin. Reilut 20 minuuttia aikataulusta jäljessä päästiin siis lopulta aloittamaan matsi.

Ruoska onnistui paremmin olosuhteiden sivuuttamisessa ja iski ottelun avausmaalin ajassa 2.14. Erän puolenvälin kohdalla Toni Hurme tiputti eläintarhan selästään ja tasoitti pelin kauden toisella osumallaan. Hurmeen tasoitusmaalia fiilisteltiin kuitenkin aivan liian kauan, sillä vain 13 sekuntia myöhemmin Ruoska siirtyi taas johtoon. Ensimmäiselle erätauolle päästiin joka tapauksessa tasatilanteesta, kun vain reilua minuuttia myöhemmin pallo pomppi Ruoska-pelaajan jaloista omaan maaliin.

Toisen erän alussa SCW siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, maalintekijänä kukapa muu kuin sen klassisen ketsuppipullon avannut Toni Hurme. Tästä eteenpäin tapahtumat olivat vähän kuin toisinto syksyn kamppailusta, sillä johtoasema suli käsiin ja Ruoska oli loput erästä niskan päällä. Siitä kertoo myös Werneri Laaksosen 17 torjunnan erä. Useammasta huipputorjunnasta huolimatta kolme livahti selän taakse, ja näin toiselle erätauolle lukemista 5-3.

Päätöserän kiri sai suotuisan alun, kun Wolves pääsi ylivoimalle heti toisella peliminuutilla. Ylivoimaa ehdittiin pelata noin minuutin verran ennen kuin Hurme naulasi hatullisen täyteen painavalla kudilla Ruoska-maalin takanurkkaan. Alle minuuttia myöhemmin Karl Nyqvist toi Wolvesin tasoihin, ja taas näytti valoisalta. Kovin koitettiin voittoa paimiolaisille tarjota, sillä ajassa 55.18 Ruoska-hyökkääjä katkaisi oman pään poikkisyötön ja iski 6-5-maalilla Sudet taas jahtaajan paikalle. Jahtia ei onneksi kestänyt kuin 39 sekuntia, sillä heti seuraavassa vaihdossa Sergei Nurmi tasoitti ottelun, joka lopulta venyi jatkoajalle saakka.

SCW on kaksi kertaa aikaisemmin joutunut jatkoille, kun kaksi vuotta sitten peräkkäisissä peleissä KaKo ja UHV Bulls veivät lisäpisteet jatkoaikamaaleilla. Tällä kertaa ratkaisua ei saatu ylimääräisen viisiminuuttisen aikana, ja näin edessä oli SCW-historian ensimmäinen rankkarikisa. Werneri Laaksonen jatkoi vahvoja otteitaan myös rankkareissa, ja viiden parin jälkeen maalit olivat 2-2 (Wolvesin onnistujat Krister Mähönen ja Jasu Pääkkö). Kuudes pari toi lopulta ratkaisun, kun Ruoskan vetäjä epäonnistui ja Krister Mähönen naulasi Wolvesille lisäpisteen. Farssilta haiskahtanut lauantai-ilta kääntyikin siis kovan luokan trilleriksi, jossa alun sekoilun vastineeksi annettiinkin yleisölle sekä määrällisesti että laadullisesti vastinetta rahoille.

-"Hallin valo-ongelmat hankaloittivat molempien pelin alkua, eikä tilannetta varmasti helpottanut sekään, että molempien edellisestä pelistä oli lähes kuukausi. Sekä puolustaminen että pallollinen peli olivat ottelun alussa aika heikkoa. Toinenkin erä meni meiltä vielä penkin alle, joten kavennettiin päätöserään kahteen kenttään. Sitä kautta päästiin hyvin peliin mukaan ja päästiin tappelemaan pisteistä", kommentoi Wolvesin päävalmentajana lauantaina toiminut Juho Salonen. -"Vastustaja tiedettiin syksyn pelin perusteella vaikeaksi. Pitkän kaavan kautta mentiin ja pilkuista otettiin kuitenkin se viides voitto putkeen. Vahvaa tekemistä Werneri Laaksoselta, joka piti meitä pelissä mukana ja antoi mahdollisuuden voittoon. Ensi viikolla Hirvensaloa vastaan pitää kuitenkin koko joukkueen tekeminen olla vielä monta pykälää parempaa, jotta saadaan putkelle jatkoa", Salonen päättää.

SC Wolvesin seuraava ottelu pelataan tosiaan viikon päästä lauantaina PUNT:issa, kun SB Hirvensalo asettuu vastaan kello 15 alkavassa ottelussa. Tervetuloa!

//DL

 

Ottelun kokoonpano ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ruoska-sc-wolves/5755/5773

Ottelun kolme Sutta (by Juho Salonen):

*** Werneri Laaksonen

** Karl Nyqvist, Toni Hurme

* Krister Mähönen

 • xvaruste.png
 • bws.jpeg
 • Suomen_Pumppaamohuollot_pisaralogo_vektoroitu.jpg
 • tkurakennus.png
 • autotarvike.png
 • op_parainen.png
 • trpgroup_valk.png
 • stadium.jpg
 • KSM_Manhattan.png
 • mehilainenneo_white.png
 • logo1-Color.png

Matsikalenteri