SC Wolves otti lauantaina yhden historiansa kovimmista (ellei kovimman) päänahoista, kun sarjakärki SBS Wirmo kaatui PUNT:issa maalein 5-3 (1-0,3-2,1-1).

SBS Wirmo tuli lauantain peliin odotetun kovaa ja myllytti ensimmäiset minuutit peliä Wolvesin päädyssä. Kakkosdivarissa debytoinut Valtteri Ylander kuitenkin kesti maalillaan ja lukemat pysyivät 0-0:ssa. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 9.12, kun Sergei Nurmi laukoi kaukaa Wolvesin johtoon. Wirmo pääsi erän puolenvälin jälkeen kokeilemaan rankkaristakin, mutta yritys päättyi ohilaukaukseen.

Toisessa erässä edettiin vuorotahtia. Jo yhdeksännessä peräkkäisessä ottelussa maalannut Oskari Laaksonen vei SCW:n kahden maalin johtoon heti erän alussa. Juuri ennen ottelun puoltaväliä Wirmokin sai kuparisen rikki, mutta Taneli Lehtinen palautti kahden maalin eron kaksi minuuttia myöhemmin. Hetkeä myöhemmin SCW pääsi vielä ylivoimallekin, mutta johdon lisäämisen sijasta Wirmo tulikin alivoimalla taas maalin päähän. Erätauolle päästiin kuitenkin ansaitussa kahden maalin johdossa, kun Laaksonen riisti pallon keskialueella, karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmuudella.

Päätöserään sopi odottaa keltaista vyöryä, ja sellainen myös saatiin. Kavennusmaali syntyi heti erän alkuun, joten tiedossa oli todella pitkä taistelu pisteistä. SC Wolves halusi tänään voittoa ja oli valmis taistelemaan sen eteen, mikä näkyi kentällä. Mailaa, kroppaa, maalivahtia, aina saatiin jotain eteen ja näin johtoasema säilyi pelikellon kulkiessa loppua kohti. Ajassa 55.24 Roni Peltonen kaadettiin maalin edessä rankkarin arvoisesti, ja Oskari Laaksonen katkaisi Wirmo-hallinnan tylysti naulaamalla rankkarista hattutemppunsa täyteen. Laaksosen rankkarin lisäksi SCW sai koko erässä vain yhden sutaisun maalia kohti, kun taas Wolves-vahti Ylanderille merkittiin 9 torjuntaa. Maalit kuitenkin ratkaisevat, ja kun päätöserä päättyi 1-1, otti SCW suurimman mahdollisimman päänahan komealla 5-3-kotivoitolla! Runsaslukuinen yleisökin tiesi nähneensä jotain erityistä, sillä viimeinen minuutti mentiin komean kannustuksen saattelemana. SC Wolves kiittää!

-"Todella tyytyväinen olen voitosta ja siitä, millä tavalla tänään pelattiin joukkueena. Erittäin nöyrää ja taistelevaa tekemistä kaikilta. Pelaajat ottivat vastuuta kentällä ja halusivat pelata toisilleen joka vaihdossa", kommentoi SCW-luotsi Marko Vehmanen. -"Eka erä antoi uskoa siihen, että tänään taistellaan tosissaan pisteistä. Siihen oli hyvä rakentaa toista ja kolmatta erää. Joukkue pelasi taktisesti hyvin ja saatiin puolustettua pois Wirmon pahimpia tekopaikkoja. Blokattiin hyvin kuteja ja viimeisenä lukkona maalivahtipeli oli tänään erinomaista", hän jatkaa. -"Tästä on hyvä lähteä joulun viettoon. Ensi tiistaina vielä hallille, sitten vedetään hetki happea ja palataan asiaan pyhien jälkeen", Vehmanen päättää.

Joulutauolle on hyvä lähteä neljän matsin voittoputkessa, joukkueen ollessa tiukasti mukana taistelussa pudotuspelipaikoista. Seuraavan kerran pelataan lauantaina 11.1.2020 Ruoskan vieraana SB-Areenalla. Seuraava kotiottelu on luvassa viikkoa myöhemmin, SB Hirvensalon tullessa kylään. Tervetuloa!

//DL

 

Ottelun tilastot ja kokoonpanot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/sc-wolves-sbs-wirmo/5753/5773

Ottelun kolme Sutta (by Marko Vehmanen):

*** Kaikki (Oskari Laaksonen, Max Millner, Roni Peltonen, Teemu Helminen, Teemu Junno, Toni Hurme, Taneli Lehtinen, Klaus Kulmaneva, Taneli Kaleva, Santeri Rintala, Olli Kokkola, Joel Ylistalo, Miikka Lempinen, Tommi Liimatainen, Sergei Nurmi, Valtteri Ylander, Johannes Leino)

 • xvaruste.png
 • tkurakennus.png
 • Suomen_Pumppaamohuollot_pisaralogo_vektoroitu.jpg
 • autotarvike.png
 • bws.jpeg
 • stadium.jpg
 • mehilainenneo_white.png
 • KSM_Manhattan.png
 • logo1-Color.png
 • op_parainen.png
 • trpgroup_valk.png

Matsikalenteri