SC Wolves onnistui kalkkiviivoilla kääntämään tasaisen ottelun voitoksi, SBS Kingsin kaatuessa jatkoajalla maalein 8-7.


Alusta alkaen kävi selväksi, että pisteiden eteen joutuisivat PUNT:in perjantai-illassa molemmat joukkueet tekemään täyden päivätyön. Vauhdikkaan, mutta tarkan, avauserän ainoat maalit nähtiin vasta erän loppupuolella, kun Arttu Linnavuori ensin vei Wolvesin 1-0-johtoon ja Kings heti seuraavassa vaihdossa nousi takaisin tasoihin.

Vuoroveto jatkui myös toisessa erässä. Anton Wikström vei Wolvesin 2-1-johtoon, Kings tasoitti pari minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Heikki Hirvisuo vei Sudet ottelun puolenvälin jälkeen uudestaan edelle, mutta Kings tuli jälleen tasoihin, ja jälleen ylivoimalla. Jasu Pääkön 4-3-johtomaali ei lopulta riittänyt taukojohtoon, sillä ajassa 39.12 nähtiin tapahtuma, joka muutti ottelun kulkua dramaattisesti. Tommi Sauvonsaarelle tuomittiin viiden minuutin jäähy huitomisesta, ja Kingsin todella myrkyllinen ylivoima pääsi jauhamaan oikein olan takaa. Kaiken lisäksi vierailija löi pelin tasoihin vain sekuntia ennen toista erätaukoa.

Kolmanteen erään lähtiessä Wolvesilla oli alivoimaa kestettävänä vielä reilut neljä minuuttia. Riippuu vähän millä silmin katsoo, että onnistuiko Kings hyödyntämään ylivoimansa hyvin, vai kestikö Wolves komeasti päästäen vain kaksi lisäosumaa, mutta fakta oli se, että jäähyn päättyessä yhden maalin johto oli vaihtunut kahden maalin takaa-ajoasemaan. Ja ihan kuin omat ylivoimat eivät olisi riittäneet, niin espoolaiset iskivät vielä ajassa 49.32 Wolvesinkin ylivoiman aikana maalin, joka tarkoitti kolmen maalin eroa ennen viimeistä kymppiä.

Antti Kokon hirmulämärillä ja Heikki Hirvisuon maalilla kotijoukkue kuitenkin hiipi maalin päähän ja 57 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Arttu Linnavuori huudatti kotiyleisöä iskemällä pelin tasoihin. Vähemmän yllättäen Arttu "Clutch" Linnavuori oli lopulta se, joka ajassa 62.50 pysäytti kellot Wolvesin jatkoaikavoiton merkiksi. Näin vaiherikkaan matsin päätteeksi pisteistä kaksi jäävät Paraisille, yksi lähti Espoon reissulle mukaan. Kyseessä muuten Wolvesin seurahistorian ensimmäinen jatkoaikavoitto, kolmen JA-tappion ja yhden rankkarivoiton seuraksi.

Wolves-koutsi Pasi Lehtonen analysoi kauden kolmatta voittoa seuraavin sanakääntein:

-"Ensinnäkin haluan kiittää joukkuetta mahtavasta noususta. Tilanteet ovat vaihdelleet jokaisessa ottelussa tällä kaudella, mutta joukkue on osoittanut vahvaa selkärankaa joka kerta, eikä vähiten tänään kun noustiin kolmen maalin tappioasemasta rinnalle ja ohi. Itse pelistä, niin ensimmäisen erän jälkeinen 1-1 oli varmasti ihan oikeutettu tilanne. Toisessa erässä pelattiin vähän huonosti oma maalinedusta, siinä on selkeä parannustarve tuleviin matseihin. Erän loppuun se harmittava jäähy, joka jatkui myös kolmanteen erään. Vähän alkoi siltä näyttämään, että niinkö ne jäähyt ratkaisivat tämän ottelun, mutta sitten alkoi taas se joukkueen kasvutarina. Tasakentällisin oltiin selvästi niskan päällä läpi ottelun ja viimeisellä minuutilla saatiin lapioitua tasoitus, joka vei ottelun jatkoajalle. Ja jatkoajalla tärkeä maali, jolla kaksi pistettä Paraisille."

-"Jos tämmöinen peli ei sytytä joukkuetta, niin sitten ei mikään. Susilta hyvää 5vs5-pelaamista, Kings käänsi hyvin mutta ei onnistunut ylivoimien ulkopuolella luomaan selkeitä maalipaikkoja. Tiedettiin, että Kings tulee Oilers-farmisopparin ansiosta olemaan kova, joten ilman muuta pisteet maistuvat senkin johdosta. Kolmesta matsista saalistettu kahdeksan pistettä, niin tästä on todella hyvä jatkaa kautta. Mitä tässä olen alkukauden ollut mukana ja mitä olen kuullut, niin tekeminen on viime kauteen verrattuna parantunut ja sitä myöden myös alkukauden tuloskunto on ollut hyvä. Tästä kun saadaan tiettyjä asioita toistettuja ja harjoiteltua, niin Wolves tulee olemaan todella kova tällä kaudella. Nyt on kuitenkin aika nauttia voitosta pari päivää, maanantaina taas haalarit niskaan ja ensi sunnuntaina Riihimäelle taistelemaan", Lehtonen kommentoi voitokkaan matsin jälkitunnelmissa.

Suomisarjataivalta jatketaan siis viikon päästä sunnuntaina Riihimäellä, kun vastaan asettuu RSS Panthers. Seuraava kotimatsi pelataan lauantaina 23.10. HIFK:n tullessa saaristoon.

//DL

 

Pöytäkirja: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/244305/yhteenveto

Ottelun kolme Sutta (by Pasi Lehtonen):

*** Arttu Linnavuori

** Antti Kokko

* Jasu Pääkkö, Teemu Junno

 

  • albi.jpg
  • autotarvike.png
  • fredrik.jpg
  • Suomen_Pumppaamohuollot_pisaralogo_vektoroitu.jpg
  • op_valk.png
  • stadium.jpg
  • manhattancity_white.jpg
  • mehilainenneo_white.png
  • trpgroup2.jpg

Matsikalenteri

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30