SC Wolves otti sunnuntaina kauden ensimmäisen voittonsa salibandyn 2. divisioonassa kaatamalla FBT Pitun kotihallissa.

Sunnuntain kakkosdivarikamppailu tarjosi vauhdikkaan avauskympin, jossa pelikatkoja ei paljoa nähty. Runsaslukuinen kotiyleisö sai ajassa 10.28 aihetta juhlaan, kun Oskari Laaksonen avasi kotijoukkueen maalihanat. Kolmatta kertaa tällä kaudella SCW joutui kuitenkin poistumaan ensimmäiselle erätauolle tappioasemassa, sillä FBT Pitu siirtyi kahden seuraavan vaihdon aikana johtoon ja laittoi vielä kolmannenkin muutamaa minuuttia myöhemmin.

Toisen erän maalitehtailun aloitti Pitu, mutta neljän vierasmaalin putki saatiin päivän toisensa iskeneen Laaksosen toimesta poikki heti ottelun puolenvälin jälkeen. Jasu Pääkkö nosti heti seuraavassa vaihdossa Sudet jo maalin päähän ja erän viimeisellä minuutilla sama mies tasoitti ottelun 4-4:ään ja näin päätöserään päästiin ns. "nolla-nollasta".

Kolmas erä puolestaan tarjoili yleisölle vastinetta rahoille, kun yhdeksän maalin erässä voimasuhteet heittelivät puolelta toiselle. Wolvesin taistelu päästäkseen takaisin tasalukemiin suli heti avausminuutilla porilaisten siirtyessä uudestaan johtoon. Patri Filatoff kuitenkin tasoitti pelin ja noin kymmenen minuuttia ennen loppua SCW siirtyi toisen kerran ottelussa johtoon Jasu Pääkön täydentäessä hattutemppunsa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin saatiin myös toinen hattu tilastoihin, kun Oskari Laaksonen naulasi pelin 7-5:een. Kuten todettua, voimasuhteet ja se kuuluisa momentum heitteli kuin amisbemari talvitiellä, ja näin FBT Pitu kampesikin noin kahdessa minuutissa itsensä takaisin tasoihin. 

Laaksosen ketsuppipullo oli kuitenkin läväytetty auki, joten alle minuutin päästä mentiin taas kotijoukkueen komennossa maalein 8-7. Kun Laaksonen ajassa 58.02 viimeisteli tyhjiin ottelun viidennensä vaikutti ottelu ratkenneen. Se oli kuitenkin harhaluulo, sillä vierasjoukkue kavensi heti seuraavassa vaihdossa ja pääsi viimeisen minuutin aikana hakemaan tasoitusta. Jesse Salo ja SCW kuitenkin kesti, ja näin trillerin saattelemana Susipaidoille historian ensimmäinen kolmen pisteen voitto salibandyn puolella (viimeksi kakkosessa voitosta jaettiin vain kaksi pistettä)!

-"Todella isot pisteet meille. Tyytyväinen olen peliin ja tekemiseen, vaikka vähän liian helposti kaveri pääsi kolmen maalin johtoon ottelun alussa. Onneksi saatiin ketsuppipullo auki ja kammettiin voitto vaikka johtoasemassa pelaaminen olikin uutta. Henkisellä puolella iso voitto", kommentoi SCW-luotsi Marko Vehmanen ottelua.

Kausi jatkuu lauantaina Raumalla, kun Wolves matkustaa SalBa:n vieraaksi.

//DL

 

Tilastot ja kokoonpano: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/sc-wolves-fbt-pitu/5715/5773

Ottelun kolme Sutta (by Marko Vehmanen):

*** Oskari Laaksonen
** Jasu Pääkkö
* Jesse Salo, Teemu Junno, Olli Kokkola

 • autotarvike.png
 • xvaruste.png
 • bws.jpeg
 • tkurakennus.png
 • Suomen_Pumppaamohuollot_pisaralogo_vektoroitu.jpg
 • op_parainen.png
 • trpgroup_valk.png
 • KSM_Manhattan.png
 • stadium.jpg
 • mehilainenneo_white.png
 • logo1-Color.png

Matsikalenteri