SC Wolves varmisti paikan jatkopeleissä voittamalla perjantai-illan kamppailussa FBC Turku/2:n maalein 9-3 (3-0,1-2,5-1).

SC Wolves vei Oskari Laaksosen, Klaus Kulmanevan ja Krister Mähösen maaleilla avauserän nimiinsä jopa yllättävän helposti maalein 3-0. Laukaukset toki menivät erässä 9-9, mutta silti ensimmäisen parikymppisen ehdottomasti parempi joukkue oli SCW.

Toiseen erään puntit tasoittuivat ja jopa kallistuivat Turun suuntaan, sillä turkulaiset veivät erän maalein 2-1. Erän alussa tulleen kavennusmaalin jälkeen odotettiin aivan erän loppuminuuteille, kunnes Krister Mähönen vei Wolvesin uudestaan kolmen maalin johtoon. Reilun minuutin myöhemmin kuitenkin helisi taas Wolvesin päädyssä, ja näin toiselle erätauolle siirryttiin 4-2-lukemista.

Päätöserässä ja etenkin ns. pelimiesten kympillä Wolvesin viimeistely oli FBC:n vastaavaan verrattuna myrkyllistä. Keltapaitojen yritykset kilpistyivät tulikuumaan Werneri Laaksoseen, yhtä osumaa lukuunottamatta (siihenkin Laaksonen sai kypärän väliin, mutta ei riittävästi). Wolves puolestaan onnistui viimeisen kympin aikana viidesti, kun Jasu Pääkkö, Arttu Linnavuori, Oskari Laaksonen, Santeri Rintala ja kauden avausosuman iskenyt Olli "OssiVäänänen" Kokkola merkkauttivat nimensä maalintekijätilastoihin.

-"Iso ja tärkeä voitto. Pari ekaa erää näkyi pelin tärkeys ja rentous puuttui tekemisestä. Vähän varkain päästiin kolmen maalin karkumatkalle, niin selkä suoristui vähän liian aikaisin. Kaveri pelasi uhrautuvasti kapealla kokoonpanollaan ja laittoi kroppaa likoon. Hyvin me itsekin peitettiin ja viimeisenä lukkona hirmuvireessä oleva Werneri Laaksonen, joka antaa aina mahdollisuuden voittoon", kommentoi SCW:n pääkäskyttäjä Marko Vehmanen ottelua. -"Nyt sitten odotellaan tämän ja ensi viikonlopun pelit pois ja katsotaan jatkuuko kausi pleijareissa vai Suomisarja-karsinnoissa. Tuleva viikko otetaan vähän kevyemmin ja palataan sitten normaaliarkeen kun seuraavan ottelun ajankohta on selvillä", Vehmanen valottaa tulevien viikkojen ohjelmaa.

Voitolla Wolves tosiaan varmisti paikkansa top-6:ssa, mikä tarkoittaa kauden jatkumista myös runkosarjan jälkeen. Susilauma on nyt viimeisellä pleijareihin oikeuttavalla sijalla neljäntenä. Säilyttääkseen tämän paikan loppuun asti, täytyy seuraavien asioiden tapahtua (tasapisteissä ratkaisee ensin kolmen pisteen voitot, sitten maaliero):
- FBT Pitu ottaa enintään yhden pisteen (jäljellä vieraspeli Wirmoa vastaan)
- SalBa ottaa kahdesta viimeisestä matsistaan maksimissaan neljä pistettä (vastassa Hirvensalo Raumalla ja Ruoska SB-Areenalla)
- Ruoska ottaa kahdesta ottelusta maksimissaan viisi pistettä (KaKo ja SalBa, molemmat kotimatseja)

Kaukana se siis on, mutta toisaalta siihen ei mitään kahdeksatta ihmettä tarvita. Jos niin kuitenkin kävisi, että joku edellämainitusta kolmikosta ohi painelisi, niin Wolves suuntaa kohti Suomisarja-karsintoja. Näissä karsinnoissa vastustaja tulee Pohjanmaalta, ja kotietu riippuu Susien lopullisesta sarjasijoituksesta. 

Palataan asiaan kun loput joukkueet saavat runkosarjan pakettiin. Eletään jänniä aikoja, nyt jos koskaan kannattaa ottaa SCW:n somekanavat seurantaan niin pysyt ajan tasalla käänteistä!

//DL

 

Ottelun kokoonpano ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/sc-wolves-fbc-turku-2/5797/5773

Ottelun kolme Sutta (by Marko Vehmanen):

*** Werneri Laaksonen

** Arttu Linnavuori, Robin Mattila, Jasu Pääkkö, Joel Ylistalo, Miikka Lempinen

* Krister Mähönen, Oskari Laaksonen, Sergei Nurmi, Heikki Gustafsson

 

 • autotarvike.png
 • tkurakennus.png
 • bws.jpeg
 • Suomen_Pumppaamohuollot_pisaralogo_vektoroitu.jpg
 • xvaruste.png
 • trpgroup_valk.png
 • mehilainenneo_white.png
 • op_parainen.png
 • stadium.jpg
 • KSM_Manhattan.png
 • logo1-Color.png

Matsikalenteri